Home / Bier brouwen / Welk bierbrouwpakket kopen? Ontdek wat de mogelijkheden zijn

Welk bierbrouwpakket kopen? Ontdek wat de mogelijkheden zijn

Een brouwpakket van Braumarkt om een bier van Eanske na te brouwen.

Het brouwen van bier wordt steeds populairder. Waarschijnlijk komt dit door de groeiende markt van speciaalbier en de wens om er zelf mee aan de slag te gaan. Maar welk bierbrouwpakket moet je nu kopen als je met deze brouwhobby wilt kennismaken?

Zelf ben ik ooit begonnen met een brouwpakket van Brooklyn Brew Shop. Deze werden destijds voor lange tijd bij de Hema verkocht. Helaas is de verkrijgbaarheid hiervan op dit moment niet zo heel groot. Gelukkig zijn er sinds ik begonnen ben met het brouwen van bier meerdere aanbieders van bierbrouwpakketten bijgekomen.

Het voordeel van een bierbrouwpakket voor starters is dat hier eigenlijk alles in zit wat je nodig hebt om zelf je eerste biertje te brouwen. In principe is het enige dat je zelf moet regelen in de meeste gevallen een grote plan en een vergiet.

Overigens hoef je voor de rest helemaal niet bang te zijn dat het brouwen moeilijk is, want alles dat je moet weten wordt gewoon uitgelegd in de bijgeleverde handleiding. Begin dus vooral met het brouwen en bouw deze verslavende hobby van daar verder uit.

Wat zit er in een bierbrouwpakket?

In een starters set om zelf bier te brouwen vind je over het algemeen het volgende:

  1. Mout
  2. Hop
  3. Gist
  4. Emmer of fles voor de vergisting
  5. Gebruikshandleiding

Afhankelijk van de aanbieder kunnen er nog wat extra zaken bijzitten, zoals een slang om het hevelen te vergemakkelijken of een thermometer om tussentijds metingen uit te voeren.

Wat je dus zelf moet regelen zijn één of twee grote pannen en een zeef. Daarnaast is het handig om een thermometer te hebben voor het bijhouden van de temperaturen. En verder kun je een middel om te reinigen en te ontsmetten aanschaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een chemipro oxi of star san.

De aanbieders van bierbrouwpakketten

Er zijn op dit moment een aantal aanbieders actief die leuke bierbrouwpakketten aanbieden om bijvoorbeeld een IPA, Blond of Tripel te brouwen.

De onderstaande aanbieders bieden in ieder geval goede pakketten om te beginnen met het brouwen van bier:

Van de bovenstaande aanbieders heb ik zelf goede ervaringen met de pakketten van brouwbroeders en brouwpunt. Deze pakketten kan ik dus van harte aanbevelen.

Daarnaast hebben de vele webshops, gespecialiseerd in het (hobby)brouwen, vaak ook wel een aantal startpakketten in het assortiment. Ga je als beginner zijnde brouwspullen aanschaffen, dan kan het de moeite zijn om even te kijken of er een leuk bierbrouwpakket tussen zit.Geef een reactie