Home / Bier brouwen / Een brouwpakket kopen, wat zijn de opties

Een brouwpakket kopen, wat zijn de opties

Een brouwpakket van Braumarkt om een bier van Eanske na te brouwen.

Het brouwen van bier wordt steeds populairder. Dit komt mogelijk door de sluiting van de HORECA en het vele verplicht thuis zijn. Maar welk brouwpakket moet je kopen als je met deze brouwhobby wilt kennismaken?

Zelf ben ik ooit begonnen met een brouwpakket van Brooklyn Brew Shop. Deze werden destijds voor lange tijd bij de Hema verkocht. Helaas is de verkrijgbaarheid op dit moment niet zo heel groot. Gelukkig zijn er sinds ik begonnen ben met het brouwen van bier meerdere aanbieders van brouwpakketten bijgekomen.

Het voordeel van een bierbrouw starterspakket is dat hier alles in zit wat je nodig hebt om een eerste biertje te brouwen. Eigenlijk is het enige wat je zelf moet regelen in de meeste gevallen een grote plan en een vergiet.

Voor de rest hoef je eigenlijk helemaal niet bang te zijn dat het brouwen moeilijk is, want alles wat je moet weten wordt gewoon uitgelegd in de bijgeleverde handleiding. Begin met brouwen en bouw deze verslavende hobby van daar verder uit.

Wat zit er in een brouwpakket?

In een starters set om bier te brouwen vind je over het algemeen het volgende:

  1. Mout
  2. Hop
  3. Gist
  4. Emmer of fles voor de vergisting
  5. Gebruikshandleiding

Afhankelijk van de aanbieder kunnen er extra zaken bijzitten, zoals een slang om het hevelen te vergemakkelijken of een thermometer om tussentijds metingen uit te voeren.

Wat je dus zelf moet regelen zijn een of twee grote pannen en een zeef. Daarnaast is het handig om een thermometer te hebben voor het bijhouden van de temperaturen. En verder kun je een middel om te reinigen en te ontsmetten aanschaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een chemipro oxi of star san.

De aanbieders van startpakketten

Er zijn op dit moment een aantal aanbieders actief die leuke brouwpakketten aanbieden om bijvoorbeeld een IPA, Blond of Tripel te brouwen.

De onderstaande aanbieders bieden in ieder geval goede pakketten om te beginnen met het brouwen van bier:

Van de bovenstaande aanbieders heb ik zelf goede ervaringen met de pakketten van brouwbroeders en brouwpunt. Deze kan ik dus van harte aanbevelen.

Daarnaast hebben de vele webshops, gespecialiseerd in het (hobby)brouwen, vast ook wel een aantal startpakketten in het assortiment. Ga je als beginner zijnde brouwspullen aanschaffen, dan kan het de moeite zijn om even te kijken of er een leuk brouwpakket tussen zit.Geef een reactie