Leer alles over het zelf brouwen van bier

d’Ooijevaer – Driekus

| geschreven door Andy Meerwaldt
De Driekus gebrouwen door d'Ooijevaer uit Gennep.

Een bier uit mijn woonplaats Gennep. Driekus, een altbier gebrouwen door de jongens van d’Ooijevaer.

D’Ooijevaer is een (huur)brouwerij uit het Noord-Limburgse Gennep. Het eerste bier was gelijk een knaller: de Code Oranje, een strong dark ale. Dit was voor de regio een goede introductie van de brouwkunsten van d’Ooijevaer.

Na de Code Oranje zeggen onder andere de Driekus (een altbier), een RIS genaamd Loc ’94 en recentelijk Lijn 83 (een ESB0 het levenslicht.

Verder hebben ze de Code Oranje en Loc ’94 laten rijpen op verschillende vaten, waaronder whiskey, bourbon en rum. Stuk voor stuk bieren om lekker ’s avonds van te nippen.

Niet heel lang geleden zag ik kans om de Driekus te drinken. Een altbier van 4,8%. Volgens mij wordt deze op het moment niet meer gebrouwen, maar wie weet wat de toekomst gaat brengen.

Proefnotities

De driekus heeft een goede witte schuimkraag en veel koolzuur. Het bier zelf is donker van kleur met een mooi dieprode gloed.

In de neus is hij moutig. Verder heeft het bier tonen van karamel en gebrande mouten. Het bier is fruitig en ik ruik sinaasappel. Op de achtergrond is chocolade waar te nemen.

Dan naar de smaak. Het bier is zacht, vol en licht kruidig. Verder is hij moutig en zijn is karamel, koffie en chocolade terug te proeven. In de afdronk een fijne karamel en nootachtige smaak.

Conclusie

De Driekus is een fijn bier, die vol van smaak en niet al te hoog te hoog in alcohol is. Prima bier en ik hoop dat deze binnenkort nog eens gebrouwen gaat worden.

d’Ooijevaer – Driekus

7.9
7.3

Zicht

7.9

Geur

8.4

Smaak

2 reacties op “d’Ooijevaer – Driekus”

Alfred Groeneveld schreef:

Hallo Andy,

Leuk artikel. Ik ben wel benieuwd hoe jij aan dit bier bent gekomen? Een vriend van mij wil graag dit bier proeven en het etiket aan zijn verzameling toevoegen. Hij is al een poos op zoek maar het is nergens verkrijgbaar.

Andy Meerwaldt schreef:

Hallo Alfred, dank je. Ik woon net als de mensen van d’Ooijevaer in Gennep en heb het hier bij de lokale slijter kunnen kopen. Maar eigenlijk heb ik deze al een tijdje niet meer gezien, dus denk dat de gebrouwen batch op is.


Geef een reactie