Leer alles over het zelf brouwen van bier

d’Ooijevaer – Loc 94

| geschreven door Andy Meerwaldt
De loc 94 van d'Ooijevaer uit Gennep

Wederom een biertje uit het Limburgse Gennep. Deze keer is het de beurt aan de Loc 94 van d’Ooijevaer.

Over de brouwerij zelf heb ik al eerder wat geschreven. Toch wil ik wel zeggen dat de bieren van d’Ooijevaer stuk voor stuk de moeite waard zijn.

Zo dronk ik eerder al de Driekus en de Lijn 83. Verder heb ik de Code Oranje nog staan om een keer te nuttigen. Deze keer is het de beurt aan de Loc 94, een Russian Imperial Stout van 9,9%.

Het bier is vernoemd naar de oude locomotief die ooit over het Genneps lijntje heeft gereden. Dit was als ik het goed heb een treinverbinding die van het Duitse Kleve, naar Gennep en vervolgens nog iets verder landinwaarts ging.

Wat ik verder nog kan vermelden is dat de heren van d’Ooijevaer het bier ook hebben laten rijpen op vaten. Twee verschillende edities hebben hiervan de revu gepasseerd.

Proefnotities

De Loc 94, heeft een stevige mokka kleurige schuimkraag en is zwart van kleur. Verder vind ik het koolzuur wel redelijk, niet al te veel.

In de neus drop gebrande mout en koffie. Het droppige doet denken aan trekdrop.

Dan de smaak. Lekker bitter, boozy, vol en romig. Eigenlijk is hij erg bitter, iets wat ik wel fijn vind. Daarnaast drop en koffie. Zoet en een beetje karamellig. Redelijk droog eigenlijk. Dit smaakt gewoon naar een goede stevige koffie.

Conclusie

Dit is een erg fijne RIS. Zo zou ik ze zelf ook wel willen brouwen.

d’Ooijevaer – Loc 94

8.3
8.6

Zicht

8.0

Geur

8.4

Smaak


Geef een antwoord