Leer alles over het zelf brouwen van bier

Lagunitas – IPA

geschreven door Andy Meerwaldt

Sinds ik voor het eerst de Lagunitas IPA heb gedronken ben ik fan van zowel de brouwer als de IPA.

Tijdens een bierfestival heb ik de Lagunitas IPA gedronken en ik was onder de indruk. Ik had eigenlijk altijd de Mooie Nel IPA van Jopen hoog op mijn lijstje staan. Deze IPA van de Amerikaanse brouwerij Lagunitas komt net zo hoog.

Overname door Heineken

Ik was dan ook verheugd door het nieuws dat Heineken de Lagunitas brouwerij had overgenomen. Ergens ging ik er vanuit dat de verkrijgbaarheid van de Lagunitas IPA iets beter zou worden.

Deze wens is uitgekomen, want hij is nu in de schappen van de Albert Heijn te vinden. Daarnaast is hij ook goed te verkrijgen bij Beerwulf.

Nu blijkt zelf dat deze IPA gewoon in Nederland wordt gebrouwen. De Brand brouwerij in Wijlre heeft de eer gekregen. Echt supervet.

Proefnotities

Okay, een van mijn favoriete IPA’s en het verdere enthousiasme dat ik er bij heb. Het is tijd om de Lagunitas IPA eens te gaan proeven.

Allereerst het zicht: mooi blond van kleur, kraakhelder. Lichte belletjes kruipen omhoog naar een stevige witte schuimkraag.

In de neus: heel veel citrus tonen, met een beetje mango/abrikoos. Verder ruik ik tropisch fruit.

Ik proef in de smaak gelijk het tropisch. Het is een beetje grassig. Verder heeft deze IPA een lekker bittertje. Koolzuur is subtiel aanwezig. Deze drinkt lekker weg. De nasmaak is citrusachtig.

Conclusie

Nog steeds kan de Lagunitas IPA me bekoren. Het is een goede solide IPA met een alcoholpercentage van 6,2%. Lekker bitter en toch ook fris van smaak. Ik weet zeker dat ik deze nog vaker in huis zal halen.

Lagunitas – IPA

8.5
8.5

Zicht

8.0

Geur

9.0

Smaak

pluspunten

  • Fris van smaak
  • Solide IPA
  • Lekker bittertje

1 reactie op “Lagunitas – IPA”


Geef een reactie