Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

Uiltje – Bird of Prey IPA

| geschreven door Andy Meerwaldt
De bird of prey van brouwerij 't Uiltje uit Haarlem.

Ik ben altijd wel fan geweest van de hoppige bieren gebrouwen door brouwerij het Uiltje uit Haarlem. Een van de bieren uit het assortiment van het Uiltje is de Bird of Prey.

Iets wat ik de afgelopen jaren heb ontdekt is dat de bieren van brouwerij het Uiltje totaal niet teleurstellen. Ik kan me een interview herinneren in Schuim magazine, waarin Robbert Uyleman zegt dat je niet op hop moet beknibbelen. Gewoon met kruiwagens vol storten.

De IPA’s van het Uiltje zijn gewoon goed hoppig, punt. Ik houd daar wel van. Zo heeft de brouwerij ook de hoppige bieren Me Myself & I en de Dr. Raptor. Beiden ook lekkere bieren. Genoeg reden voor mij om de Bird of Prey (alcoholpercentage van 5,8%) een keer te proberen.

Proefnotities

De Bird of Prey is blond van kleur met een mistige waas. Heel fijn koolzuur en een mooie witte schuimkraag die stevig is. Het schuim blijft mooi aan het glas plakken.

In de neus een heuse hopbom. Direct ruik ik veel citrus. Op de achtergrond neem ik een klein zuurtje waar. Verder is hij goed fruitig en heeft hij een lichte zoetheid.

Dan de smaak. Hij is erg fruitig. Het bier heeft een moutigheid en is licht zurig. Daarnaast heeft het een lekker bittertje en is hij een beetje scherp op de tong. de nasmaak is bitter. dit is een goede IPA.

Conclusie

Wil je gewoon een lekkere IPA drinken probeer dan gewoon deze Bird of Prey van het Uiltje. Het zal je niet teleurstellen. Hij is gewoon lekker hoppig, zoals je van het uiltje mag verwachten.

Het Uiltje – Bird of Prey

8.3
7.5

Zicht

8.5

Geur

9.0

Smaak

Pluspunten

  • Vol van smaak
  • Erg fruitig
  • Goede hopbom!

Geef een reactie