Home / Bierige mening / Tip: Bierbrouwen voor dummies van Jacques Bertens

Tip: Bierbrouwen voor dummies van Jacques Bertens

Het boek bierbrouwen voor dummies geschreven door Jacques Bertens

Als zeer ervaren hobbybrouwers een boek gaan schrijven, dan wordt mijn nieuwsgierigheid getriggerd. Dat geldt dus zeker voor het boek Bierbrouwen voor Dummies dat geschreven is door Jacques Bertens.

Er zijn de afgelopen jaren best wel veel boeken verschenen over het zelf brouwen van bier aan deze hele reeks kans sinds een tijdje ook het boek bierbrouwen voor dummies worden toegevoegd.

Het boek richt zich voornamelijk op de beginnende brouwer en is geschreven door Jacques Bertens. Een naam die in de hobbybrouwwereld zeker niet onbekend zijn. Jacques is namelijk de man achter de website hobbybrouwen.nl.

Over de jaren heen heeft Jacques Bertens veel ervaring opgedaan in het brouwambacht en bovendien is hij als lid van het eerste uur van het brouwgilde de Roerstok. In al die jaren heeft Jacques veel geschreven over alle facetten rondom het zelf brouwen van bier. Deze man weet gewoon ontzettend veel en het is daarom mooi dat hij dit boek heeft geschreven.

Boek details

Titel Bierbrouwen voor dummies

ISBN 9789045355542

Taal Nederlands

Auteur Jacques Bertens

Bindwijze Paperback

Publicatiejaar 2018

Het boek: bierbrouwen voor dummies

Ik ben zelf altijd wel voorzichtig met boeken gericht op de ‘dummies’, maar ik heb over de jaren geleerd dat er inhoudelijk eigenlijk nooit echt veel mis mee is. Het gewoon de term dummies dat iets triggert, denk ik. De opzet van de boeken is eigenlijk gewoon goed te noemen. Zo is dit ook bij dit boek bierbrouwen voor dummies.

Op een rustige manier wordt je steeds meer wijzer van het ambacht en met gerichte kaders wordt dieper ingegaan op de materie. Je begint als lezer dus eerst met hoe je moet starten en wat je nodig hebt en vervolgens ga je via het extract brouwen langzaam de stap zetten tot het volmout brouwen.

Wat mij als redelijk ervaren thuisbrouwer is opgevallen dat is het hoofdstuk over smaakafwijkingen en hoe je deze eventueel kunt oplossen. Het is een onderwerp dat de laatste tijd mijn aandacht wel heeft.

Conclusie

Ik weet dat er veel is geschreven over het zelf brouwen van bier en dat is erg goed. In mijn ogen is het aan te raden om meerdere boeken te lezen over het onderwerp. Op deze manier leer je namelijk vanuit verschillende hoeken meer over het onderwerp.

Dit geldt dus ook voor het boek bierbrouwen voor dummies. In het boek is Jacques er goed in geslaagd om op een laagdrempelige manier zijn kennis te delen en weet hij ook te motiveren om aan de slag te gaan. Inhoudelijk is het boek geen zware kost dus. Als je het mij vraagt dan is dit boek zeker een aanrader!

Kortom: ben je op zoek naar een goed boek over dit onderwerp, koop dan dit boek.Geef een reactie