Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

Hoop - Summer Session Tropical IPA

Hoop – Summer Session Tropical IPA

De zomer is bijna voorbij en de temperaturen zakken geleidelijk aan herfstachtig niveau. Toch is het nog steeds tijd voor de Summer Session Tropical IPA van brouwerij Hoop.

Niet heel lang geleden dronk ik nog een herfstig bier van brouwerij Hoop en ook voor de zomer lijkt een speciaal seizoensbier gebrouwen te hebben.

De Summer Session Tropical IPA (4,5%) lijkt me een goed bier speciaal voor de zomer. Ook al is de hoofdzomer nu bijna voorbij, met de temperaturen van nu beleven we toch een soort van nazomer.

Brouwerij Hoop uit Zaandijk ken ik al een tijdje. Het is geen super bekende brouwerij, maar je zou de brouwerij kunnen kennen van Kaper, Anker of Oudt Heyn en syn Wyf.

Leuk detail is dat er een zusterbrouwerij in Ierland, nabij Dublin te vinden is onder de naam Hope brewery.

Proefnotities

Mooi blond van kleur. Het bier heeft een lichte waas, niet helemaal helder. De schuimkraag is stevig en wit. Fijne koolzuurbelletjes komen mooi omhoog.

In de geur ruik ik gelijk de tropische fruitigheid bij het openen. Citrus en mango in de neus. Erg hoppig.

Het bier is stevig en romig qua mondgevoel. Erg moutig van smaak. het hoppig en fruitige vind ik erg subtiel. Naast dit alles kan ik een lichte grassigheid en een klein zoetje waarnemen. In de nasmaak blijft de bitterheid goed hangen.

Toch vind ik het qua hoppigheid in de smaak iets tegenvallen. De geurexplosie bij het openen komt niet helemaal terug in de smaak. Ik had er iets meer van verwacht.

Conclusie

Voor een session IPA vind ik deze Summer Session Tropical IPA goed geslaagd. Vooral het volle in de smaak is goed gedaan. Toch viel de hoppigheid in de smaak iets tegen. Misschien had ik daar gezien de geur meer verwachtingen van.

Hoop – Summer Session Tropical IPA

7.5
7.5

Zicht

8.0

Geur

7.0

Smaak

pluspunten

  • Vol en romig van smaak

minpunten

  • Mist de hoppigheid in smaakGeef een reactie