Home / Overige Bierzaken / De hopt adventskalender. Tel af met een glas bier

De hopt adventskalender. Tel af met een glas bier

Beery Christmas, de adventskalender van Hopt

Sinds een aantal jaren is de hopt adventskalender een vaste prik hier in huis. Vanaf 1 december tel ik met de Beery Christmas elke dag af tot advent. Dat doe ik dus het liefst 24 dagen lang met dagelijks een uniek biertje.

Wie kent de adventskalender nu niet? Elke dag een vakje openen en er vervolgens een chocolaatje uit mogen halen. Ik ben er als kind zijnde in ieder geval mee opgegroeid en ik vermoed dat er met mij vele anderen zijn die dit jeugdsentiment delen.

Hoe leuk is het dan om als volwassene vele jaren later een grote doos hebben staan? Een mooi ontworpen doos met daarin vakjes waarachter een biertje zich schuil houdt tot het juiste moment is aangebroken. Ik ben daarom best wel blij met de Beery Christmas adventskalender van Hopt.

Beery Christmas: de adventskalender van Hopt

Mijn eerste ervaring met de Beery Christmas dateert alweer uit 2018, als ik het me goed kan herinneren. Voor een kleine 80 euro heb ik toen de adventskalender van hopt besteld. Een mooi ontworpen box met daarin 24 biertjes. Elk biertje is verstopt achter een vakje en speciaal gebrouwen voor de kalender.

In sommige gevallen is het bier niet echt speciaal gebrouwen, maar wel voorzien van een uniek etiket. Zo kan ik me namelijk een biertje van Pauwel Kwak herinneren, deze was gewoon voorzien van een speciaal etiket voor de kalender.

Het mooie van de kalender is dat je allemaal unieke biertjes gaat drinken en dat 24 dagen lang. Ook uit Nederland is er een jaarlijkse bijdrage. Zo hebben brouwerij Kees, de Molen en volgens mij ook het Uiltje een biertje mogen leveren.

Voor mezelf is een van de hoogtepunten elk jaar toch wel weer een bier van de Founders brewery uit de Verenigde Staten. Dit bier komt meestal rond het einde van de kalender tevoorschijn, een mooi moment om naartoe te leven dus.

Enkele highlights uit 2020

Vorig jaar heb ik elke dag een foto van de biertjes uit de Beery Christmas gepost op mijn Instagram profiel. Gewoon omdat het kon en natuurlijk om mijn ervaring vast te leggen. Drie bieren uit de adventskalender vond ik er echt uitspringen.

Wat zijn de alternatieven voor de Hopt adventskalender?

Voor mijn gevoel was Hopt een van de eerste met een eigen adventskalender. Maar over de jaren heen heb ik verschillende alternatieven gezien. Zo heeft Beerwulf ook een eigen kalender, die bovendien met het jaar steeds beter wordt qua vormgeving en beleving.

Verder biedt Mister Hop een adventkalender aan, heeft de webshop CraftOnly er ook eentje en zag ik HetBierMeisje ook verschillende varianten aanbieden. Zo is er dus voor elke prijs wel een alternatief te vinden.

Waarschijnlijk vergeet ik een aantal aanbieders op te noemen, maar er zijn waarschijnlijk veel meer varianten te koop.

Wil jij 5 euro korting ontvangen op je eerste Perfect Draft bestelling?

Een echte aanrader

Houdt je dus van speciaalbier en wil je niet al te veel geld uitgeven aan een dergelijke kalender dan kan ik de adventskalender van hopt van harte aanbevelen. Ontdek leuke bieren voor omgerekend een kleine 3,50 per biertje.

Bovendien zijn vrijwel alle biertjes speciaal gebrouwen voor de kalender en het verhaal en de ervaring rondom het bier is goed gedaan. Op Instagram zie je bijvoorbeeld veel gelijkgestemden uit het Europese vasteland hetzelfde bier drinken en ook is er een goede website met additionele informatie over het bier.

Voor 2021 is er bovendien een bonus biertje aan de Beery Christmas toegevoegd, dus je mag gaan genieten van 25 biertjes! Supertof dus.Geef een reactie