Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

Lagunitas – A Little Sumpin’ Sumpin’ Ale

| geschreven door Andy Meerwaldt

Deze Little Sumpin ‘Sumpin’ Ale van Lagunitas is een heerlijke hoppige Wheat Ale met een alcoholpercentage van 7,5%.

Ik ben inmiddels al een groot fan van de Lagunitas IPA en daarom was ik ook wel nieuwsgierig naar deze Little Sumpin ‘Sumpin’ Ale.

De Sumpin Ale is een wheat ale, maar wat is dat eigenlijk? Het is niet meer dan een bier gebrouwen met tarwe. Net zoals net een Duitse Weizen of een Belgisch Witbier kunnen we een wheat ale scharen onder de noemer: Tarwebier.

Een wheat ale is (volgens mij) Amerikaans en er worden doorgaans vrij veel Amerikaanse hoppen gebruikt en dat is te merken in de hoppigheid. Zo ook de sumpin ale die vrij hoppig is.

Proefnotities

De Sumpin Ale is licht blond van kleur en is mooi helder. Ik zie veel koolzuur en het heeft een mooie fijne witte schuimkraag.

In de neus ruik ik een zoetigheid, hij is licht moutig. Verder ruik ik citrus, donker fruit en grapefruit. Daarnaast vind ik hem erg hoppig en fruitig.

Het bier erg fruitig van smaak. Ik proef veel citrus en op de achtergrond neem ik een mout zoetigheid waar. Hij is verder erg lekker en vol van smaak.

Conclusie

Met de Little Sumpin ‘Sumpin’ Ale heb ik er een nieuwe favoriet voor op mijn lijstje erbij. Het is namelijk een lekker hoppig bier die smaakt naar meer.

Lagunitas – A Little Sumpin’ Sumpin’ Ale

7.7
7.5

Zicht

7.5

Neus

8.0

Smaak

Pluspunten

  • Mooi hoppig

Geef een reactie