Leer alles over het zelf brouwen van bier

Leffe – d’Été Zomerbier

geschreven door Andy Meerwaldt
De d'Été Zomerbier van Leffe

De meeste bierdrinkers kennen Leffe wel van het blond, de dubbel en de tripel. Maar Leffe heeft ook een biertje voor de zomer: d’Été Zomerbier.

Ik denk dat de meeste speciaalbier drinker ooit zijn begonnen met Leffe. De bieren zijn qua smaak vrij toegankelijk en het is goed te verkrijgen.

Ik besef me dat ik de bieren van deze brouwerij eigenlijk niet al te vaak in huis haal. Terwijl het eigenlijk gewoon goed bier is. Natuurlijk is er in de craft bier hoek veel te verkrijgen dat lekkerder is, maar het bier van Leffe is gewoon prima.

Leffe en een zomerbier. De d’Été Zomerbier, wat kan ik daar eigenlijk van verwachten?

Proefnotities

Het d’Été Zomerbier van Leffe is blond van kleur en heeft best veel koolzuur, De schuimkraag is wit en erg fijn.

In de neus de typische Belgische gist geur. Daarnaast bespeur ik een beetje banaan. Verder is het bier fruitig en erg zoet.

In de smaak is het meteen banaanachtig. Het heeft veel weg van een typische weizen. Hij is er wel erg zoet en in de nasmaak blijft dat zoete overheersen. Het banaanachtige kan ik beter omschrijven als in de snoepbanaantjes of danoontje kwark.

Conclusie

Dit zomerbier is lekker fris. Ik vind het heel veel weg hebben van een weizen. Met d’Été Zomerbier heeft Leffe in ieder geval een goed terrasbier van 5,2% te pakken.

Ik vond het in ieder geval leuk om deze eens een keer geprobeerd te hebben. Het is geen hoogvlieger, maar het is ook zeker geen slecht bier. Mocht je de kans hebben om deze eens te proberen, gewoon doen!

Leffe – d’Été Zomerbier

6.8
7.5

Zicht

6.5

Geur

6.3

Smaak

pluspunten

  • Doet denken aan een weizen
  • Heerlijk dat Belgische gist aroma

Minpunten

  • Hij is best wel zoet

Geef een reactie