Vaderdag! 3 bierige tips voor je oudeheer

Bierige tips voor vaderdag

Elk jaar is er weer het moment om je vader in het zonnetje te zetten. Maar wat vind je vader nu leuk? En sokken zijn eigenlijk wel een beetje afgezaagd en laat die aftershave ook maar zitten. Geef de beste man voor vaderdag iets bierigs.

Ik vond het op een gegeven moment best lastig om een cadeau voor mijn vader te verzinnen. Veel winkels spelen natuurlijk goed in op vaderdag en bieden allemaal mooie pakketten aan met bijvoorbeeld zeepjes of lekkere flesjes met eau de toilette. Best wel leuk, maar misschien ook wel een beetje afgezaagd.

Je mag mijn inziens best wel laten zien dat je een beetje je best hebt gedaan met het uitkiezen van een leuk cadeau. Dus het is tijd om na al die jaren te stoppen met al die geurtjes en witte sokken. Ik heb namelijk drie tips voor je waarmee je jouw vader zeker gaat verrassen en waarvan hij zal genieten.

De Biercheque, een mooi cadeau voor iedere bierliefhebber

De Biercheque, een mooi cadeau voor iedere bierliefhebber

1. Bier geven voor vaderdag

De meeste vaders houden er wel van: bier. Loop daarom eens de lokale slijterij binnen en zoek een aantal leuke speciaal bieren uit. Misschien weet jij wel welke bierstijlen je vader lekker vind en kun je passende bieren uitzoeken. Met een leuk bierpakketje kom je wel binnen.

Persoonlijk vind ik het wel leuk om wat lokale biertjes uit te zoeken, dat maakt het voor mij net wat unieker. In het verleden heb ik wel eens de ‘fout’ gemaakt om met een doosje “world of beers” aan te komen. Met de kennis van nu had ik gewoon beter wat goedkoop pilsjes kunnen halen bij de supermarkt, dat komt bijna wel op hetzelfde neer.


2. Geef een boek over brouwen

Een boek over bier of misschien wel over het brouwen van bier kan een goede opmaat zijn naar een leuke hobby voor je vader. Dus pak vaderdag als de dag om de beste man een leuke hobby te geven. Er zijn namelijk een aantal goede brouwboeken te verkrijgen.

Als ik een tip mag geven, dan zou ik gaan voor het boek Brouwen geschreven door James Morton. Dit boek beschrijft heel goed hoe het brouwproces in elkaar steekt en hoe je zelf je eigen bier kan brouwen.


3. Laat je vader zijn eigen bier brouwen

Als je weet dat je vader nog wat tijd over heeft voor een nieuwe hobby, dan kun je vaderdag mooi aangrijpen om hem er eentje te geven. Koop daarom eens een startpakket waarmee hij zelf een biertje kan brouwen. Succes gegarandeerd. Overigens kun je natuurlijk de kans pakken om gelijk samen te gaan brouwen, dat is misschien zelfs nog wel veel leuker.

Er zijn op dit moment een aantal goede brouwpakketten te verkrijgen. Zelf heb ik bijvoorbeeld een leuke ervaring gehad met een pakket van Brouwpunt. Deze beveel ik daarom dan ook met alle plezier aan. De uitleg van het brouwproces is helder en het eindresultaat is zeker prima te noemen.


Wanneer is het eigenlijk vaderdag?

Met de bovenstaande drie tips moet het qua attentie voor je vader zeker gaan lukken. Maar het is ook wel handig om te weten wanneer je het cadeau mag geven, want misschien heb je de precieze datum zo niet 1-2-3 paraat. Dus wanneer is het vaderdag? De dag valt altijd op de derde zondag van juni.

Hieronder een klein overzicht voor de komende jaren met daarin de datums dat het vaderdag is.

  • 20 juni 2021
  • 19 juni 2022
  • 18 juni 2023
  • 16 juni 2024
  • 15 juni 2025

Geef een antwoord