Home / Bier brouwen / Help, wat kan ik nu weer gaan brouwen?

Help, wat kan ik nu weer gaan brouwen?

Hydrometer in glas

Herken je de situatie dat je wel een bier wilt brouwen, maar eigenlijk niet precies weet wat je kunt gaan brouwen. Je wilt bijvoorbeeld iets nieuws proberen of je hebt even genoeg van het normale arsenaal dat je doorgaans maakt.

Het overkomt mij regelmatig dat ik vooraf van plan ben om een bepaalde bierstijl te gaan brouwen. Ik maak dan op basis van het idee een brouwrecept. Alleen als de brouwdag dan dichterbij komt heb ik er toch niet zo’n zin om deze maken. Gewoon omdat mijn hoofd op dat moment niet staat naar het brouwen van bijvoorbeeld een tripel. Maar wat kan ik dan wel gaan brouwen?

Het zoeken naar inspiratie

Er zijn gelukkig best veel bierstijlen om uit de ketel te laten rollen. Veel van deze stijlen zijn zoveel online als in de vele brouwboeken wel vertegenwoordigt. Ga daarom vooral op zoek op het boze internet of koop dus een goed boek waarin ook leuke recepten staan. Het kan je namelijk helpen om op deze manier inspiratie op te doen. Daarnaast kun je er voldoende input uit halen om zelf een brouwrecept te maken. Of je kiest er voor om het recept zonder aanpassingen te gebruiken.

Okay, dat is een goede eerste tip om inspiratie op te doen. Soms lukt helaas ook dat niet en weet je het gewoon even niet meer. Door de vele soorten bier kan het namelijk best lastig zijn om door de bomen het bos te zien.

Geef mij nu een bierstijl om te brouwen!

Om jou van inspiratie te voorzien heb ik een rotator gemaakt, waarbij je een willekeurig bierstijl getoond krijgt! In sommige gevallen heb ik er zelfs een brouwrecept bij. Enjoy!

Druk op de knop om te beginnen!

Voor de rotator heb ik gebruik gemaakt van de bierstijlen die vastgelegd zijn door het BKG (Bierkeurmeestersgilde). Het is mijn doel om zoveel mogelijk van deze stijlen te brouwen en als recept op te gaan nemen. Wie weet gebruik ik daar de rotator wel voor…2 reacties op “Help, wat kan ik nu weer gaan brouwen?”

 1. Jos avatar

  Andy, superleuk idee en zeer goede blog. Kundig en leuk geschreven nieuwsbrief en website.
  Je hebt wij wel een uitdaging gegeven met een “Gose”. Maar doen we!

  Jos

  1. Andy Meerwaldt avatar
   Andy Meerwaldt

   Dank je wel! Succes met het brouwen!

Geef een reactie