500 bieren geschreven door Zak Avery

500 bieren

Een tijd geleden kwam ik in het bezit van het boekje 500 bieren geschreven door Zak Avery. Het is een beknopt boekje met een kort overzicht van verschillende bieren.

500 bieren: een eenvoudig naslagwerk

Als bierliefhebber vind ik het leuk om een naslagwerk te hebben waarin ik kan bladeren om te kijken welke bieren er allemaal zijn. Toegegeven: Het is een boekje uit 2009 en met zijn 500 bieren is het bij lange na niet compleet. In de tussentijd zijn er duizenden nieuwe bieren gebrouwen, dus het is niet actueel.

Toch is het leuk om het boekje er zo nu en dan bij te pakken en te kijken wat er allemaal instaat. Het is duidelijk dat de auteur heeft getracht om de op dat moment populaire biersoorten samen te pakken in een boekje. Dit maakt het leuk en snel te doorbladeren.

Inhoud

Het boek begint met een algemene beschrijving waaruit bier bestaat, hoe het wordt gebrouwen en hoe het geproefd kan worden. Uiteindelijk wordt per biertype een aantal bieren kort beschreven. Per bier wordt aangegeven uit welk land het komt.

Onder de beschreven biertypen zijn onder andere IPA, trappisten en abdij bier, porters en stoutbieren te vinden.

Voor de rest is het een aardig boek met veel bieren en leuke sfeerfoto’s om het geheel af te wisselen.

Conclusie

Ik vind het boekje vrij eenvoudig en het is wellicht iets gedateerd. Ik heb er een paar keer in gebladerd en ontdekt elke keer wel wat bieren die ik ken. Maar ik mis de wat recentere bieren.

Voor degene die op zoek is naar een naslagwerk van Nederlands bier is dit boekje af te raden. Het aantal Nederlandse bieren is op twee handen te tellen.

Leuk als cadeau voor iemand die begint met het drinken van speciaalbier. Interesse in dit boek? Bestel hem dan via Bol.com.


Mijn naam is Andy, ik woon in Gennep, Limburg en ik ben een groot liefhebber van speciaalbier. Saison, Porter en IPA zijn mijn favoriete biersoorten. Naast liefhebber ben ik ook enthousiast hobbybrouwer.


Geef een antwoord