Bier – Rick Kempen

Het boek Bier geschreven door Rick Kempen

Bierkenner Rick Kempen heeft een boek geschreven: Bier. Door het lezen van dit boek zou je een heuse bierexpert moeten worden. Ik heb de proef op de som genomen en dit boek besteld.

Rick Kempen

De auteur van dit boek is Rick Kempen. Rick is gediplomeerd biersommelier, werkt bij het bedrijf bier & co en schrijft columns en blogs over bier. Deze man houdt gewoon van bier en dat weet hij goed over te brengen.

Het boek

Ik zag dat dit boek ging uitkomen en heb direct een pre-order geplaatst. Toen het boek uiteindelijk op mijn deurmat lag ben ik gelijk direct begonnen met lezen. Man, wat leest dit boek lekker weg.

In het boek leer je alles over het de geschiedenis van het bier. Maar ook over het brouwproces en de verschillende soorten bier. Daarnaast krijg je tips en uitleg over het proeven van bier en combineren van eten met bier.

Het is een compact boek, maar toch omvat het vrijwel alle zaken die bij bier horen. Op de voorkant van het boek staat: “Het enige boek dat je nodig hebt om een bierexpert te worden”. Nu durf ik mezelf niet direct een expert te noemen, maar ik heb wel weer nieuwe bierige dingen geleerd.

Conclusie

Rick Kempen is er goed in geslaagd om zijn kennis over bier op een leuke en humoristische manier over te brengen. Het boek verveelt geen moment.

Ik heb stiekem een beetje de hoop dat er toch nog zaken niet verteld zijn, zodat we over een tijdje getrakteerd mogen worden op een vervolg van dit boek.

De manier waarop alles is geschreven. Het is zo eenvoudig en begrijpelijk mogelijk gehouden. Door deze manier van schrijven is het boek geschikt voor iedereen die interesse heeft in bier en daar meer over wil weten.

Als dit boek je interessant lijkt, bekijk dan ook dit is een boek over bier.


Mijn naam is Andy, ik woon in Gennep, Limburg en ik ben een groot liefhebber van speciaalbier. Saison, Porter en IPA zijn mijn favoriete biersoorten. Naast liefhebber ben ik ook enthousiast hobbybrouwer.


Geef een antwoord