Home / Genieten van bier / Geniet ook van lekkere biercocktails: enkele suggesties

Geniet ook van lekkere biercocktails: enkele suggesties

Ga ook aan de slag met het maken van een bier cocktail.

Je kunt zoveel leuke dingen doen met bier. Bijvoorbeeld het maken van heerlijke biercocktails waarbij je het bier een hoofdrol geeft. Ontdek zeker wat je kunt maken met bier.

Ik vind het erg leuk om aan de slag te gaan met hoptails. Heerlijk cocktails maken waarbij het bier de hoofdrol heeft. Neem eens een bekende cocktail en vervang daarbij een sterke drank door bier. Er is daarbij ook zoveel keuze op het vlak van bier, dus er is altijd wel iets te vinden dat past.

Beermosa recept: frisse voor de warme zomerdagen

Misschien heb je wel eens gehoord van de mimosa, een cocktail gemaakt van Jus dโ€™Orange en Champagne. Bij de beermosa is de Champagne vervangen door, je raad het al, bier.

Voor mijn variant heb ik gebruik gemaakt van de Tripel van Westmalle, een solide tripel. Naar mijn idee haalt de Jus d’Orange het zware van de tripel wat naar beneden, het lekkere is wel dat het kruidige van de tripel subtiel is waar te nemen.

Instructies:

  • Schenk een mooi glas voor tweederde vol met het bier.
  • Top het vervolgens af met de Jus dโ€™Orange.

Kies voor de variatie ook eens voor een IPA. De combinatie van de fruitige hoppen met het frisse karakter van de Jus dโ€™Orange kan je misschien goed verrassen.

Black and Tan cocktail: mix van licht en donker bier

Wil je een mooie optische biercocktail maken? Dan is de Black and Tan zeker iets om te proberen. Wat je hierbij doet is een licht bier aftoppen met een donker bier. Zorg er wel voor dat je beiden niet mengt, het donkere bier moet blijven drijven op het lichte bier.

Zelf heb ik gekozen om de Gulpener Ur-Hop te combineren met Guinness. Wat ik heb gemerkt is dat de smaken zich goed mengen. Je proef dus echt het hoppige van het bier in combinatie met het donkere van de Guinness.

Instructies:

  • Schenk het lichte bier in tot het glas halfvol is.
  • Vervolgens schenk je voorzichtig het donkere bier erop tot het glas vol is.

Poor Man’s Black Velvet, cocktail op budget

De Poor Man’s Black Velvet is de arme variant op de Black Velvet Cocktail. Waarbij de laatste een mix is van Guinness met bijvoorbeeld Champagne. In het eerste geval is de Champagne vervangen door appelcider.

Instructies:

  • Vul een goed koel glas voor de helft met appelcider
  • Vervolgens top je het voorzichtig af met het stout bier.

Tip: Gebruik voor het aftoppen van deze biercocktail bij voorkeur een lepel, hierdoor vermengd het bier zich niet al te extreem met de cider. Daardoor krijg je een mooie donkere laag bovenop de appelcider.

Snakebite: mix van een lager met cider

Nog een leuke biercocktail met appelcider is de Snakebite cocktail. Deze cocktail heeft een Engelse oorsprong en hierbij combineer je een lagerbier met een appelcider. Je kunt natuurlijk ook spelen en kiezen voor een iets hoppiger bier, dat kan ook mooie resultaten geven.

Instructies:

  • Vul je een goed gekoeld glas halfvol met het lagerbier.
  • Vervolgens top je het af met de cider.

Bananenweizen: Genieten van veel banaan

Het Duitse Weizen heeft echt dat banaanachtige. Door deze te combineren met banenensap krijg je een heerlijke bananenweizen. Het is in mijn ogen een biercocktail dat echt goed past bij de warme dagen.

Instructies:

  • Vul een kwart tot een derde van het glas met bananensap (van Maaza bijvoorbeeld)
  • Top het glas vervolgens af met de weizen, maar zorg wel dat het goed gemixed wordt.

Bier sangria: Spaanse vibes

Een andere biercocktail die ik graag mag maken is de bier sangria. Hierbij meng je een fruitig bier samen met ananassap met Jus d’Orange. Voor het bier kies je dan bijvoorbeeld voor een Boon Kriek Lambic (kersenbier).

Instructies:

  • Vul een mooi glas met 30% Jus dโ€™Orange en vervolgens 20% met Ananassap.
  • Top het glas af met het bier.
  • Voeg naar smaak een klein beetje limoensap toe.
  • Maak het af met een schijfje limoen

Tip: vervang de Kriek eens door een Frisse IPA. Het tropische karakter komt dan lekker naar voren.

Espresso Stout cocktail: Genieten van koffie

Ik heb ooit eens zelf een koffielikeur gemaakt en deze als basis gebruikt voor een Espresso Stout Cocktail. Bij deze biercocktail mix je koffielikeur, met espresso en een goed stout bier.

Instructies:

  • Maak de espresso klaar en koel deze vervolgens af
  • Meng 15 ml espresso met de 15 ml koffielikeur
  • Schenk het bier uit in een glas
  • Top het af met het espresso + likeur mengsel


Geef een reactie