Home / Bierige mening / Brouw je eigen bier – Ferdinand Laudage

Brouw je eigen bier – Ferdinand Laudage

Er is weer een boek verschenen voor de hobbybrouwer. Ditmaal heet het boek Brouw je Eigen Bier en het is geschreven door Ferdinand Laudage.

Op de voorkant wordt al gelijk aangegeven voor wie dit boek voornamelijk bedoeld is: “Een praktische handleiding voor beginnende hobbybrouwer”. En dat is zeker waar. Ik heb het boek eigenlijk voornamelijk uit interesse aangeschaft en ook om te kijken of er misschien toch nog iets interessants te leren valt. Van dat laatste is echter weinig terecht gekomen. Het meeste wist ik namelijk al.

Boek Details

Titel Brouw je eigen bier

ISBN 9789044758917

Taal Nederlands

Auteur Ferdinand Laudage

Bindwijze Hardcover

Publicatiejaar 2021


Boek voor de beginnende brouwer

Begin je met brouwen en weet je nog niet waar je moet beginnen, dan is dit boek uitermate geschikt voor jou. In het boek neemt de auteur je namelijk mee in het brouwen van je eerste bier en dat gebeurt stap voor stap. Elke stap heeft een eigen hoofdstuk en op deze manier leer je gelijk wat de verschillende stappen in het brouwproces in houden. Waar mogelijk krijg je bovendien nog een aantal tips om het je nog iets makkelijker te maken.

Ik moet zeggen dat ik deze opzet best wel interessant vindt. Je wordt als het ware meteen in het diepe gegooid, maar tegelijkertijd wordt je vastgehouden en leer je wat er gebeurd.

Het boek is niet het standaard boek van: dit is het brouwproces, daar komt het bier vandaan en dit zijn de ingrediënten en hier heb je wat recepten. Overigens wordt naast de uitleg over alle stappen die je moet zetten van begin tot eind wel iets dieper ingegaan op de verschillende ingrediënten. Het wordt echter niet heel snel technisch.

Het boek brouw je eigen bier is mooi vormgegeven

Ik vind het altijd wel mooi als ene boek een hardcover heeft en als de teksten rijkelijk worden vergezeld door goede foto’s. Gelukkig voldoet het boek brouw je eigen bier daar zeker aan. Het boek is verder mooi compact en telt zo’n 125 pagina’s.

Verwacht dus geen boek dat de diepte in gaat, het beperkt zich echt tot de basis. Maar gelukkig wordt deze basis wel goed uitgelegd. Aan het einde van het verhaal weet je hoe je een eerste bier kan brouwen en kun je verder aan de slag met een van de tien recepten.Geef een reactie