Brouwbroeders: Bierbrouw pakket van Nederlandse bodem

IPA startpakket van Brouwbroeders

Na mijn brouwervaring met Brooklyn Brew Shop was ik benieuwd of er vergelijkbare alternatieven zijn. Via twitter kwam ik terecht op brouwbroeders en het trok mijn interesse om het te gaan proberen.

Brouwbroeders

Brouwbroeders is opgericht in 2015 door drie bierliefhebbers in Groningen. De oprichters vinden dat iedereen die van bier houdt het zelf moet kunnen brouwen met eenvoudig keukengerei.

Via de website verkoopt brouwbroeders een aantal startpakketten. Deze kant en klaar pakketten zijn verkrijgbaar vanaf 29,50 euro en zijn geschikt om Belgisch blond bier, Weizen, IPA, Saison, Stout, Pale Ale of een Tripel te brouwen.

Elk pakket bestaat uit de ingrediënten die je nodig hebt om het bier te brouwen, maar ook uit een gistemmer van 5 liter, een waterslot en het brouwrecept.

Tevens is het voor mensen die alle materialen al in huis hebben het om vanaf 16,50 euro een navulpakket te bestellen.

‘Review’: Het IPA startpakket

Ik heb gekozen om het startpakket IPA te gaan proberen. Het eerste dat me opvalt is de snelle levering: op zondagavond besteld en op maandagavond had ik het pakket al in huis. De bezorger stond met een doos waarop brouwbroeders gedrukt staat, wat het eerste gevoel net iets leuker maakt dan een standaard doos.

Inhoud

Bij het openen van de doos zie ik gelijk de gistingsemmer met kraantje. Nadat ik het deksel van de emmer heb gehaald valt mijn oog direct een grote zak mout en klein zakje hop, beiden zijn vacuüm verpakt. Daarnaast bevat het pakket een zakje gist, een waterslot en het brouwrecept.

Het recept is eenvoudig beschreven en begint met het opsommen van alle ingrediënten. Vervolgens worden alle stappen van het brouwproces worden goed uitgelegd.

Wat ik mooi vind aan het recept is dat het exact de ingrediënten beschrijft. Hierdoor zou ik in staat moeten zijn om het bier nogmaals te brouwen, maar dan alleen als ik alle benodigdheden in huis heb.

Het brouwproces en het eindresultaat

Het brouwproces was goed te doorlopen dankzij de goed beschreven stappen in het recept. Het was overigen voor mij de eerste keer dat ik brouwde met hopbloemen. Normaal gesproken gebruik ik hier namelijk hoppellets voor, dus ik ben een nieuwe ervaring rijker.

Na twee weken vergisting mocht het bier op de fles. Nu kwestie van geduld.

Na 2 weken vergisting en twee weken hergisting op de fles kon ik eindelijk gaan genieten van het eindresultaat. Helaas heb ik me niet kunnen inhouden. Mijn nieuwsgierigheid wat te groot. Na een week heb ik al een flesje geprobeerd en het resultaat bezorgde me een grote glimlach. Dit is een lekkere IPA.

Conclusie

Brouwbroeders is een leuk initiatief dat zich met passie richt op het brouwen. De pakketten zijn in mijn ogen een goede basis voor het brouwen en met zijn prijs is het een goed alternatief voor Brooklyn Brew Shop.

Het meegeleverde recept is goed uitgelegd. Bovendien is er voor de mensen die niet goed uit de voet kunnen de mogelijkheid om hulp te vragen via de website of social media.

Geïnteresseerd in een dergelijk brouwpakket? Ga dan naar de website van brouwbroeders.


Geef een antwoord