Hopt.nl: Een Europees georiënteerde webshop

Pakketje van hopt

Voor bier hoef je als liefhebber niet meer perse de lokale slijterij te bezoeken. Online kun je namelijk ook terecht voor het vergaren van bier. Een van deze digitale warenhuizen is Hopt.nl. Een webshop dat zich richt op de bierliefhebber.

Hopt is een initiatief van Saveur biere, een Frans bedrijf. En Saveur biere is volgens bepaalde bronnen weer ingelijfd door AB-Inbev, dus er zit een groot concern achter. Dat dit het geval is zie je ook terug aan het portfolio. Er worden veel bieren verkocht van merken die in handen zijn van AB-Inbev.

Op zich is dat niet verkeerd, want speciaal bier is speciaal bier. Echter is het wel lastig om de craft bier brouwerijen te onderscheiden van de brouwerijen waar het grote geld achter zit. Toch biedt dit alles een mooie kans, want ik heb door de jaren heen goed kennis kunnen maken met merken die anders onbekend waren gebleven.

Groots assortiment, Europees georiënteerd

De webshop is zoals gezegd van origine begonnen in Frankrijk. Op dit moment worden van daaruit ook alle pakketten verzonden. Dat het bedrijf Frans is, dat merk je soms ook wel op de website. Want zo nu en dan lopen de vertalingen namelijk niet helemaal lekker. En verder zijn er zo nu en dan stukjes Franse tekst waar te nemen in de over het algemeen Nederlandse teksten.

Getuige de verschillende taalversies van de website richt het bedrijf zich op een heel groot deel van Europa. Dat is ook terug te zien in het assortiment. Uit elke Europees land zijn er wel bieren te verkrijgen. Van Franse tot Belgische bieren, maar ook Italië en Spanje zijn goed vertegenwoordigd. In dit rijtje kunnen we ook Nederland plaatsen, met een vrij groot aanbod aan bieren.

Naast al dit biergeweld uit Europa hebben ze ook bieren van Founders en de Yeastie Boys in het assortiment, ook erg tof.

Meer dan alleen flesjes bier

Aan de webshop is te zien dat deze zich echt richt op de bierliefhebber. Het is namelijk ook mogelijk om cadeaupakketten te bestellen, maar ook glazen en tapvaatjes. Naast dit alles kun je ook kiezen voor een bierabonnement. Elke maand een aantal bieren in huis ontvangen met een leuk bijbehorend glas.

Ook de hobbybrouwer kan op Hopt zijn hart ophalen. Want de webshop heeft genoeg brouwspullen en benodigdheden te bieden. Van mout tot hop, van brouwketel tot vergistingsvaten.

Voor mij persoonlijk is het leuk om te zien dat ze brouwspullen aanbieden, maar toch zal ik eerder bestellen bij een Nederlandse webshop. Dit is ook vooral vanwege de prijsstelling op Hopt.

Loyaliteitsprogramma

Bij de ene winkel kun je airmiles sparen en bij Hopt kun je ook punten sparen. Voor elke euro die je uitgeeft krijg je een punt en deze punten kun je weer inwisselen voor korting op een volgende bestelling. 150 euro is toch weer 7 euro tegoed om uit te geven aan nieuw bier.

Het kost je overigens wel een aantal euro om mee te kunnen doen aan het loyaliteitsprogramma, maar daarna kun je ook direct beginnen met het sparen van punten. Het is een leuke manier om korting bij elkaar te sparen en zeker als je vaker bij Hopt bestelt.

Wil jij 5 euro korting ontvangen op je eerste Hopt bestelling?

Er is altijd sale

Bij een webshop met zo’n groot assortiment aan bieren zijn er altijd wel aanbiedingen te score en bij Hopt lijkt er altijd wel een sale te zijn. Zo doet de online slijter elk jaar mee met Black Friday en is er altijd wel een sales pagina te openen met allemaal aanbiedingen.

Ook bieren die bijna ‘over datum’ zijn worden voordeliger aangeboden. Er staat daarbij ook netjes de houdbaarheidsdatum aangegeven.

Als je dus tactisch inkoopt kun je met best wel wat voordeel leuke bieren in huis halen.

Beery Christmas

Mijn allereerste ervaring met Hopt was het bestellen van de Beery Christmas box. Een ‘adventskalender’ met bier. 24 dagen lang genieten van een speciaal voor de kalender gebrouwen bier. De box ziet er overigens elk jaar qua vormgeving heel gaaf uit.

De bieren uit de Beery Christmas zijn dus speciaal voor Hopt gebrouwen en tussen de 24 bieren zitten elk jaar heuse parels. Een groot deel komt overigens uit het portfolio van Hopt zelf en ook vanuit Nederland is er elk jaar wel een bijdrage te vinden met bieren o.a. van ’t Uiltje, Brouwerij Kees en de Molen.

Conclusie

Ik vind Hopt een leuke webshop om af en toe wat (Europese) bieren te bestellen. Dit zijn met name de bieren die je in Nederland niet zo veel ziet. Wanneer ik een bestelling plaats bij Hopt, dan kijk ik meestal ook of er nog wat hop of gist te scoren is, want dat past altijd wel in de doos en komt altijd wel van pas.

De verzendkosten van 5,90 zijn in mijn optiek redelijk te noemen. De verzending gebeurd via DHL en is over het algemeen vrij snel. Meestal heb je de bestelling binnen 2 tot 3 werkdagen in huis en alle bieren worden stevig en goed verpakt.

Wat in mijn optiek een goede toevoeging zou zijn is een koppeling met Untappd, zodat je kunt filteren op de bieren die je al hebt gedronken. Dit geeft meer kans om unieke bieren te proeven. Het is een klein detail, maar het voorkomt wel dat je bieren soms nog een keer bestelt.

Meer weten over Hopt.nl? Bezoek de website.