Leer alles over het zelf brouwen van bier

Hopt.nl: Een Europees georiënteerde webshop

geschreven door Andy Meerwaldt
Bestelling bij Hopt

Voor bier hoef je als liefhebber niet meer perse de lokale slijterij te bezoeken. Online kun je namelijk ook terecht voor het vergaren van bier. Een van deze digitale warenhuizen is Hopt.nl. Een webshop dat zich richt op de bierliefhebber.

Hopt.nl – Heeft best veel voor de bierliefhebber

Hopt is een initiatief van Saveur biere, een Frans bedrijf. Getuige de verschillende taalversies van de website richt het bedrijf zich op een heel groot deel van Europa. Dat is ook terug te zien in het assortiment.

In het assortiment zijn namelijke veel bieren te vinden uit Europese landen. Van Franse tot Belgische bieren, maar ook Italië en Spanje zijn goed vertegenwoordigd. In dit rijtje kunnen we ook Nederland plaatsen, met een vrij groot aanbod aan bieren.

Aan de webshop is te zien dat deze zich echt richt op de bierliefhebber. Het is namelijk mogelijk om cadeaupakketten te bestellen, maar ook glazen en tapvaatjes.

Naast dit alles kun je ook kiezen voor een bierabonnement. Elke maand een aantal bieren in huis ontvangen met een leuk bijbehorend glas.

Bierbrouwen

Ook de hobbybrouwer kan op Hopt zijn hart ophalen. Want de webshop heeft genoeg brouwspullen en benodigdheden te bieden. Van mout tot hop, van brouwketel tot vergistingsvaten.

Voor mij persoonlijk is het leuk om te zien dat ze brouwspullen aanbieden, maar toch zal ik eerder bestellen bij een Nederlandse webshop. Dit is vooral vanwege de prijsstelling op Hopt.

Mijn ervaring

Mijn allereerste ervaring was het bestellen van de Beery Christmas box. Een ‘adventskalender’ met bier.

Daarnaast was ik tijdens de black friday sale overtuigd en heb ik wat bier besteld. De verzendkosten van 5,90 zijn in mijn ogen reëel, gezien de verzending vanuit Frankrijk gebeurd.

Ik heb mijn bestelling op donderdag besteld en ik kon op zaterdag de biertjes al in ontvangst nemen. Alle bieren waren stevig en goed verpakt.

Conclusie

Ik vind Hopt een leuke webshop om af en toe wat Europese bieren te bestellen. Met name de bieren die je in Nederland niet zo veel ziet.

Ik heb een kleine vergelijking gedaan tussen Nederlandse bieren op Beerwulf en op Hopt. Bij deze vergelijking was Beerwulf in bijna alle gevallen toch de goedkoopste. In principe niet gek, want de bieren moeten immers naar Frankrijk worden getransporteerd en dat zijn extra kosten.

Meer weten over Hopt.nl? Bezoek de website.

Wil jij 5 euro korting ontvangen op je eerste Hopt bestelling?