Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

Proefnotities

Onder proefnotities schrijf ik ‘reviews’ over verschillende bieren. Bij elke proefnotitie zal ik letten op het zicht (hoe ziet het bier eruit), de geur en de smaak.


Porterhouse - Celebration Stout

Porterhouse – Celebration Stout

Onbekend maakt onbemind. Zo ook deze Celebration Stout gebrouwen door het Ierse Porterhouse. Ik had nog nog van de brouwerij gehoord, dus dit bier is een mooie eerste kennismaking.

Jopen – Maria Magdalena #6

De zesde batch van de Jopen Maria Magdalena is gebrouwen met Citra en Mosaic Hop. Het bier is net als de voorgaande batches een Black IPA.

Het Kuuks New England IPA van de Cuijkse Brouwbrigade.

Cuijkse Brouwbrigade – Kuuks New England IPA

In het Noord-Brabantse Cuijk bevindt zich de Cuijkse Brouwbrigade. Een vrij jong collectief dat sinds 2018 met eigen bieren de regio veroverd. Een van deze bieren is het Kuuks New England IPA.

De megabeltz gebrouwen door akerbeltz

Akerbeltz – Megabeltz

Soms zie je bieren voorbij komen en dan denk je: Huh? Ik had dat bij de Megabeltz van brouwerij Akerbeltz.

De Head Change van Basqueland brewing

Basqueland brewing – Head Change

De Head Change is een bier gebrouwen door het Basqueland brewing project. Het is een New England IPA: lekker fruitig en tropisch dus.

De Yeaster Bunny van brouwerij To Øl

To Øl – Yeaster Bunny

Als je denkt dat een IPA altijd goed hoppig is, dan heb je het mis. Neem nu de Yeaster Bunny, een farmhouse IPA, van de Deense brouwerij To Øl.

Duits en Lauret – Extra Blond

In Everdingen bevindt zich brouwerij Duits en Lauret. Gevestigd in een oud fort brouwen zijn bier. Waaronder de Extra blond.

Het blond van kasteelbrouwerij Ter Dolen

Ter Dolen – Blond

In het Belgische Helchteren bevindt zich kasteelbrouwerij de Dool. Een van de bieren die er uit de ketels komt is het Ter Dolen blond.

Dochter van de Korenaar – Noblesse Extra Ordinair

Dan denk je te maken te hebben met een Belgische brouwerij, maar dan blijkt de eigenaar Nederlands te zijn. Bijvoorbeeld de Dochter van de Korenaar. Niet zo lang geleden dronk ik de Noblesse Extra Ordinair.

Affligem – Fris blond

Je zou Affligem wellicht kunnen kennen van het blond bier, maar sinds een tijdje hebben ze een fris blond bier. Deze is wat lager in alcohol, maar zeker net zo smaakvol.