Proefnotities

Onder proefnotities schrijf ik ‘reviews’ over verschillende bieren. Bij elke proefnotitie zal ik letten op het zicht (hoe ziet het bier eruit), de geur en de smaak.


Jopen Bitterzoet - Verlangen

Jopen – Bitterzoet verlangen

Een blond bier van Jopen. Ik heb ze nog niet veel van de brouwer gezien, vandaar dat ik de Bitterzoet verlangen wel eens wilde proberen.

The Musketeers - Jack's Precious IPA

The Musketeers – Jack’s precious ipa

De Belgische brouwerij The Musketeers zou je kunnen kennen van de troubadour bieren die ze brouwen. Maar ze hebben ook een IPA gebrouwen: de Jack's precious IPA.

De scale coeli van tre fontane

Tre Fontane – Scala Coeli

De Scala Coeli is het tweede bier van de Italiaanse trappistenbrouwerij Tre Fontane. Kwamen de monniken eerst met een tripel, ditmaal is het een blond bier.

De Helse Helwig van brouwerij de Blauwe Knoop

De Blauwe Knoop – Helse Helwig

In het Brabantse Mill bevindt zich brouwerij de blauwe knoop. Deze brouwerij is gevestigd in kasteel de Tongelaar. Hier brouwt men een aantal verschillende bieren, waaronder de Helse Helwig, een Russion Imperial Stout.

Gulpener - Op Stoom

Gulpener – Op Stoom

De Gulpener Op Stoom is een collaboration brew tussen Gulpener en vandeStreek. Het bier is een California Steam beer.

Palm – Session IPA

Ik was verrast toen bekend werd dat Palm met een Session IPA kwam. De brouwerij kende ik namelijk van de speciale, dus het leek me niet dat een hoppig bier in het straatje van Palm zou passen.

De Texels Seumerfeugel

Texels – Seumerfeugel

Op het waddeneiland Texel is de Texelse bierbrouwerij te vinden. Texels kun je kennen van de Noorderwiend, Eyerlander, Skuumkoppe en van de Seumerfeugel.

Oersoep – Freewheel

Een van de bieren uit het assortiment van Oersoep is de Freewheel. Dit is een bier geïnspireerd op een witbier met de afdronk van een saison.

Jopen Lentebier

Jopen – Lentebier

Elk jaar staat hij weer in de schappen en elk jaar neem ik hem weer mee: het Jopen Lentebier. Een lentebok gebrouwen met Amerikaanse hoppen.

Grolsch – Klassieke blond

De oude bruine Grolsch beugelfles is weer (even) terug. Deze keer zijn de flessen afgevuld met de Grolsch Klassieke blond.