Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

Proefnotities

Onder proefnotities schrijf ik ‘reviews’ over verschillende bieren. Bij elke proefnotitie zal ik letten op het zicht (hoe ziet het bier eruit), de geur en de smaak.


Naeckte Brouwers – Feeks

Brouwerij de Naeckte brouwers is voor mij een vrij onbekende brouwerij. Deze Feeks, een blond bier, leek me een interessante om eens nader kennis te maken.

Uiltje - Dr. Raptor

Uiltje – Dr. Raptor

De Dr. Raptor van het Uiltje is Imperial IPA uit het vaste assortiment van de brouwerij.

Westvleteren 12, de kroonkurk.

Westvleteren – 12

De Westvleteren bieren zijn bij de meeste bierdrinkers bekend. Er hangt een hype rondom de bieren. Mede mogelijk gemaakt door het 'bestelproces' en de hoge prijzen die slijters ervoor durven te vragen. Maar hoe smaakt de Westervleteren 12 nu eigenlijk?

De Grolsch Honing Blond voor stichting Geniet en Geef

Grolsch – Honing Weizen

Een bier gebrouwen voor het goede doel, bestaat zoiets? Jazekers! Elk jaar mag een Nederlandse brouwerij een bier brouwen voor Geniet en Geef. Dit jaar was het de beurt een Grolsch, die een Honing Weizen heeft gebrouwen.

Oedipus Pilsner

Oedipus – Pilsner

Oedipus ken ik van de eigenzinnige bieren, gebrouwen met een twist. Ik had dus niet verwacht dat ze een pilsner zouden brouwen. Om deze reden was ik dus benieuwd naar de pilsner van Oedipus.

Dubuisson – Bush Triple

Eerder dronk ik al de Bush Blond en Ambree. Nu is het de beurt aan de Bush Triple. Een stevige tripel met een alcoholpercentage van 10,2%.

Lux Brewery - Luxe Quadrupel

Lux Brewery – Luxe Quadrupel

In Eindhoven is Lux brewery te vinden. Een vrij jonge brouwerij dat heerlijke bieren brouwt. Zo ook deze Luxe Quadrupel.

Toebes - Tripelke

Toebes – Tripelke

Al een aantal keren zag ik bij slijterijen bieren van brouwerij Toebes staan bij slijterijen in de omgeving. Wat bleek de brouwerij is hier in de buurt gevestigd. Tijd om het Tripelke eens te proberen.

De Emelisse Imperial Russian Stout

Emelisse – Imperial Russian Stout

Onlangs zag ik de Imperial Russian Stout van Emelisse staan en het leek me wel eens leuk om deze te proberen.

Hoop - Summer Session Tropical IPA

Hoop – Summer Session Tropical IPA

De zomer is bijna voorbij en de temperaturen zakken geleidelijk aan herfstachtig niveau. Toch is het nog steeds tijd voor de Summer Session Tropical IPA van brouwerij Hoop.