Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

Tre Fontane en Spencer – Sinergia ’19

| geschreven door Andy Meerwaldt

Een collaboration tussen twee Trappisten dat gebeurd niet heel vaak. Maar afgelopen jaar (2019) gebeurde het met de Sinergia ’19 als resultaat.

Je zou denken dat collaborations iets is dat vooral plaatsvindt tussen hippe moderne brouwerijen. Trappisten zijn wel we laatste waar we samenwerkingen onderling zouden verwachten. Toch is het gebeurd. Het Italiaanse Tre Fontane en het Amerikaanse Spencer hebben de handen in een geslagen.

Het resultaat is de Sinergia ’19, een stevige IPA met een alcoholpercentage van 7,3%. Beide trappisten zijn overigens geen vreemden. Zo reviewde ik al eerder de Scala Coeli van Tre Fontane en staat de IPA van Spencer nog op mijn lijstje om een keer te reviewen.

Proefnotities

De Sinergia is donker oranje van kleur en mooi helder. Her bier heeft een stevige witte schuimkraag die heel langzaam inzakt.

In de neus een goede hoppigheid. Deze ontpopte zich overigens al bij het openen van de fles. Ik ruik citrus, ananas, mango en limoen. Daarnaast herken ik ook iets pineys (dennen). Ten slotte heeft het bier een lichte fruitige zurigheid in de neus.

De smaak is zoet en moutig, maar ook fruitig. Ook heeft het bier een romig mondgevoel. Ik proef perzik en mango. Daarnaast heeft de Sinergia een harsige smaak en neem ik de smaak van dennen waar. Vooral dat laatste proef ik goed. Het bier is goed bitter en licht zurig. In de nasmaak is het bier kruidig.

Conclusie

Ik vind de Sinergia ’19 een geslaagde IPA. Dergelijke bieren kan ik wel waarderen. Dit bier is zeker een aanrader en ik hoop ergens dat er meerdere collabs tussen trappisten aankomen.

Tre Fontane en Spencer – Sinergia ’19

8.1
7.8

Zicht

8.1

Geur

8.3

Smaak

pluspunten

  • Smaakvolle en goed bittere IPA

Geef een reactie