Recensies

Op deze pagina deel ik recensies van zaken die te maken hebben met bier of het brouwen van bier. Je zult hier onder andere recensies van brouwpakketten terugvinden. Daarnaast publiceer ik hier verslagen van brouwerijbezoeken, ervaringen met webshops en bierabonnementen.

Dare to drink different, de shop met leuke bierpakketten

Dare to Drink Different

Als je als redelijke nieuwkomer een grote webshop neerzet, dan heb je mijn aandacht. Ik heb daarom de proef op de som genomen en ben eens gaan kijken naar Dare to Drink Different.
Het filteren tijdens het brouwen van het brouwpunt startpakket

Brouwpunt ervaring: Oak Aged quadrupel

Er zijn online verschillende aanbieders van brouwpakketten te vinden. 5 liter bier brouwen en de eerste stappen zetten in de brouwhobby. Een van deze aanbieders is Brouwpunt.
Het startpakket om de Eanske 1325 te brouwen

Eanske 1325 craft brew kit van Braumarkt

Met de Eanske 1325 brouw je het gelijknamige bier van brouwerij Eanske uit Enschede na. Het brouwpakket wordt aangeboden door Braumarkt en is goed voor 5 liter bier.
Mister Hop in Venray

Keuzes maken bij Mr. Hop in Venray

Mocht je ooit in het Limburgse Venray komen, dan is het zeker de moeite waard om even te stoppen bij Mr. Hop. Het grote assortiment van 1.400 bieren maakt dat je continue keuzes moet maken.
De Arsegan Easybrew 30

Arsegan Easybrew 30

Onlang ben ik overgestapt van brouwen met pannen op gas naar een elektrische all-in-one brouwketel. De ketel die ik heb aangeschaft is de Arsegan Easybrew 30.
Close up van een brouwketel bij brouwerij de Halve Maan

Brouwerij de Halve Maan in Brugge

In het mooie Brugge bevindt zich een brouwerij dat qua opzet zowel een moderne brouwerij als een museum is. Ik heb het over brouwerij de Halve Maan, bekend van Straffe Hendrik en Brugse Zot.
Het proeven van bier tijdens de Bierista bieropleiding

Bierista bieropleiding

Een tijdje terug hoorde ik van de Bierista bieropleiding. Ik twijfelde of deze opleiding wel iets voor mij was, vooral omdat ik al een flink schap vol heb staan met bierboeken.
Pakketje van hopt

Hopt.nl: Een Europees georiënteerde webshop

Voor bier hoef je als liefhebber niet meer perse de lokale slijterij te bezoeken. Online kun je namelijk ook terecht voor het vergaren van bier. Een van deze digitale warenhuizen is Hopt.nl. Een webshop dat zich richt op de bierliefhebber.
Gisting en lagertanks bij Oersoep

Oersoep + Stoom in Nijmegen

In het Gelderse Nijmegen bevindt zich het oude Honig complex. Sinds de sluiting van het complex hebben allemaal kleine bedrijfjes onderdak gevonden in dit oude fabriekspand. Een van deze bedrijfjes is brouwerij Oersoep. Deze brouwerij staat in mijn ogen bekend om zijn friszure bieren en dan vooral de saisons.
Schuim magazine

Schuim magazine

Op instagram zag ik afgelopen jaar een foto van een nieuw uit te komen magazine voorbijkomen. Een magazine dat gaat over bier met de naam Schuim Magazine.