Recensies

Op deze pagina deel ik recensies van zaken die te maken hebben met bier of het brouwen van bier. Je zult hier onder andere recensies van brouwpakketten terugvinden. Daarnaast publiceer ik hier verslagen van brouwerijbezoeken, ervaringen met webshops en bierabonnementen.

Mooie tips voor brouwboeken.

Deze brouwboeken moet je gelezen hebben

Ben je op zoek naar een goed boek over brouwen? Bijvoorbeeld voor jezelf of om een ander cadeau te doen. Ik heb een aantal tips van brouwboeken waarvan ik denk: deze moet je lezen!

Brouw je eigen bier – Ferdinand Laudage

Er is weer een boek verschenen voor de hobbybrouwer. Ditmaal heet het boek Brouw je Eigen Bier en het is geschreven door Ferdinand Laudage.
Het boek gebrouwen door vrouwen

Gebrouwen door vrouwen: van brouwhobby tot succesvol biermerk

Er zijn best veel boeken geschreven over bier en ook over het brouwen van bier zelf. Maar er zijn vrij weinig boeken die gaan over het reilen en zeilen van een brouwerij zelf. In 2020 verscheen het boek Gebrouwen door vrouwen, dat gaat over het verhaal achter de gelijknamige biermerk.
Het boek brouwen van James Morton

Brouwen, geschreven door James Morton

Het boek brouwen is geschreven door James Morton en is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde thuisbrouwer.
Het boek thuis bier brouwen van Greg Hughes

Thuis bier brouwen van Greg Hughes

Er zijn verschillende boeken te verkrijgen over het brouwen van bier. Zo ook het boek Thuis bier brouwen geschreven door Gregh Hughes.
Het filteren tijdens het brouwen van het brouwpunt startpakket

Brouwpunt ervaring: Oak Aged quadrupel

Er zijn online verschillende aanbieders van brouwpakketten te vinden. 5 liter bier brouwen en de eerste stappen zetten in de brouwhobby. Een van deze aanbieders is Brouwpunt.
Het startpakket om de Eanske 1325 te brouwen

Eanske 1325 craft brew kit van Braumarkt

Met de Eanske 1325 brouw je het gelijknamige bier van brouwerij Eanske uit Enschede na. Het brouwpakket wordt aangeboden door Braumarkt en is goed voor 5 liter bier.
Mister Hop in Venray

Keuzes maken bij Mr. Hop in Venray

Mocht je ooit in het Limburgse Venray komen, dan is het zeker de moeite waard om even te stoppen bij Mr. Hop. Het grote assortiment van 1.400 bieren maakt dat je continue keuzes moet maken.
Bier! magazine

Bier! magazine

Bier! magazine is een magazine over speciaalbier. Het verschijnt elk kwartaal en brengt je op de hoogte van alles wat gaat over bier.

Zelf bier brouwen – Brian Kunath

Een van de eerste brouwboeken die ik heb gelezen is het boek zelf bier brouwen van Brian Kunath.
De Arsegan Easybrew 30

Arsegan Easybrew 30

Onlang ben ik overgestapt van brouwen met pannen op gas naar een elektrische all-in-one brouwketel. De ketel die ik heb aangeschaft is de Arsegan Easybrew 30.