Leer alles over het zelf brouwen van bier

Recensies

Op deze pagina deel ik recensies van zaken die te maken hebben met bier of het brouwen van bier. Je zult hier onder andere recensies van brouwpakketten terugvinden. Daarnaast publiceer ik hier verslagen van brouwerijbezoeken, ervaringen met webshops en bierabonnementen.

Het boek thuis bier brouwen van Greg Hughes

Thuis bier brouwen van Greg Hughes

Er zijn verschillende boeken te verkrijgen over het brouwen van bier. Zo ook het boek Thuis bier brouwen geschreven door Gregh Hughes.

Het filteren tijdens het brouwen van het brouwpunt startpakket

Brouwpunt ervaring: Oak Aged quadrupel

Er zijn online verschillende aanbieders van brouwpakketten te vinden. 5 liter bier brouwen en de eerste stappen zetten in de brouwhobby. Een van deze aanbieders is Brouwpunt.

Het startpakket om de Eanske 1325 te brouwen

Eanske 1325 craft brew kit van Braumarkt

Met de Eanske 1325 brouw je het gelijknamige bier van brouwerij Eanske uit Enschede na. Het brouwpakket wordt aangeboden door Braumarkt en is goed voor 5 liter bier.

Mister Hop in Venray

Keuzes maken bij Mr. Hop in Venray

Mocht je ooit in het Limburgse Venray komen, dan is het zeker de moeite waard om even te stoppen bij Mr. Hop. Het grote assortiment van 1.400 bieren maakt dat je continue keuzes moet maken.

Bier! magazine

Bier! magazine

Bier! magazine is een magazine over speciaalbier. Het verschijnt elk kwartaal en brengt je op de hoogte van alles wat gaat over bier.

Zelf bier brouwen – Brian Kunath

Een van de eerste brouwboeken die ik heb gelezen is het boek zelf bier brouwen van Brian Kunath.

De Arsegan Easybrew 30

Arsegan Easybrew 30

Onlang ben ik overgestapt van brouwen met pannen op gas naar een elektrische all-in-one brouwketel. De ketel die ik heb aangeschaft is de Arsegan Easybrew 30.

Verander water in bier van Adrie Otte

Verander water in bier

Er zijn vrij veel boeken over bier brouwen te verkrijgen. Er zijn er echter een aantal die het echt verdienen om bij elke thuisbrouwer in de kast te mogen staan. Zo ook het boek van Adrie Otte: Verander water in bier.

Close up van een brouwketel bij brouwerij de Halve Maan

Brouwerij de Halve Maan in Brugge

In het mooie Brugge bevindt zich een brouwerij dat qua opzet zowel een moderne brouwerij als een museum is. Ik heb het over brouwerij de Halve Maan, bekend van Straffe Hendrik en Brugse Zot.

Het proeven van bier tijdens de Bierista bieropleiding

Bierista bieropleiding

Een tijdje terug hoorde ik van de Bierista bieropleiding. Ik twijfelde of deze opleiding wel iets voor mij was, vooral omdat ik al een flink schap vol heb staan met bierboeken.