Recensies

Op deze pagina deel ik recensies van zaken die te maken hebben met bier of het brouwen van bier. Je zult hier onder andere recensies van brouwpakketten terugvinden. Daarnaast publiceer ik hier verslagen van brouwerijbezoeken, ervaringen met webshops en bierabonnementen.

Dare to drink different, de shop met leuke bierpakketten

Dare to Drink Different

Als je als redelijke nieuwkomer een grote webshop neerzet, dan heb je mijn aandacht. Ik heb daarom de proef op de som genomen en ben eens gaan kijken naar Dare to Drink Different.
Het filteren tijdens het brouwen van het brouwpunt startpakket

Brouwpunt ervaring: Oak Aged quadrupel

Er zijn online verschillende aanbieders van brouwpakketten te vinden. 5 liter bier brouwen en de eerste stappen zetten in de brouwhobby. Een van deze aanbieders is Brouwpunt.
Het startpakket om de Eanske 1325 te brouwen

Eanske 1325 craft brew kit van Braumarkt

Met de Eanske 1325 brouw je het gelijknamige bier van brouwerij Eanske uit Enschede na. Het brouwpakket wordt aangeboden door Braumarkt en is goed voor 5 liter bier.
Mister Hop in Venray

Keuzes maken bij Mr. Hop in Venray

Mocht je ooit in het Limburgse Venray komen, dan is het zeker de moeite waard om even te stoppen bij Mr. Hop. Het grote assortiment van 1.400 bieren maakt dat je continue keuzes moet maken.
De Arsegan Easybrew 30

Arsegan Easybrew 30

Onlang ben ik overgestapt van brouwen met pannen op gas naar een elektrische all-in-one brouwketel. De ketel die ik heb aangeschaft is de Arsegan Easybrew 30.
Het proeven van bier tijdens de Bierista bieropleiding

Bierista bieropleiding

Een tijdje terug hoorde ik van de Bierista bieropleiding. Ik twijfelde of deze opleiding wel iets voor mij was, vooral omdat ik al een flink schap vol heb staan met bierboeken.
Gistfles van Brooklyn Brew Shop

Eerste brouwervaring met Brooklyn Brew Shop

De Hema brouwpakketten van Brooklyn Brew Shop zorgen ervoor dat vele mensen er een nieuwe hobby bij hebben gekregen. Bij mij is het verhaal eigenlijk niet veel anders gegaan.