Bier! magazine

Bier! magazine

Bier! magazine is een magazine over speciaalbier. Het verschijnt elk kwartaal en brengt je op de hoogte van alles wat gaat over bier.

Elke drie maanden liep ik dan weer naar de lokale Bruna om de laatste editie van Bier! magazine te kopen. Op een bepaald moment bedacht ik me echter: Hey, waarom neem ik er geen abonnement op?

Zo gezegd zo gedaan. En dat terwijl ik me eigenlijk had voorgenomen om geen abonnementen op tijdschriften meer te nemen. Maar voor een blad over bier maak ik graag een uitzondering.

Wat is Bier! magazine?

Het magazine is een initiatief van Fedor Vogel. Naast het Bier! magazine geeft Fedor onder de naam Birdy Publishing ook nog een ander blad uit voor de hobbybrouwer (Brouw! magazine).

Bier! richt zich op de speciaalbier liefhebber. Het verschijnt elk kwartaal en heeft ongeveer 100 pagina’s.

De inhoud van elke uitgave bestaat uit reportages van bezoeken aan brouwerijen en bierhotspots, interviews met (bekende) biermensen en kort nieuws over speciaalbier. Daarnaast is er een rubriek voorgeproefd waarin een aantal bieren worden geproefd en beschreven.

Wat vind ik van het magazine?

Ik vind het Bier! magazine zelf vrij fijn om door te lezen. Het is luchtig geschreven en leest lekker vlot door. Ik vind vooral de reportages van brouwerijbezoeken leuk om te lezen. Elke uitgave heb ik dan ook in no-time uitgelezen en dan is het weer kwestie van wachten tot de volgende.

Bier! is een welkome afwisseling in alles wat er de laatste tijd verder nog allemaal verschijnt rondom speciaalbier. Ik heb het dan vooral over vele websites en boeken die rondom het onderwerp te vinden zijn.

Een los nummer kost 6,95 en een abonnement ligt op 26,50 per jaar (vier nummers). Mocht je verder nog meer willen weten over Bier! magazine, bekijk dan de website. Ken je het blad al, wellicht is Schuim magazine een leuk alternatief.


Mijn naam is Andy, ik woon in Gennep, Limburg en ik ben een groot liefhebber van speciaalbier. Saison, Porter en IPA zijn mijn favoriete biersoorten. Naast liefhebber ben ik ook enthousiast hobbybrouwer.


Geef een antwoord