Leer alles over het zelf brouwen van bier

Drank van de meisjes

geschreven door Andy Meerwaldt
Drank van de meisjes

In Haps bevindt zich een van mijn favoriete slijterijen: Drank van de meisjes. Door het aanbod van ongeveer 600 speciaal bieren slaagt elk bezoek dat ik ze breng.


De slijterij wordt gerund door uitsluitend vrouwen, wat gelijk de naam verklaart. Het personeel is behulpzaam en altijd enthousiast. De ontspannend sfeer zorgt er voor dat ik er graag terugkom.

Nederlands en Belgisch bier

Het aanbod van Nederlands bier is in mijn ogen vrij uitgebreid. Ze hebben een aantal rekken met bier van brouwerijen als Jopen, ’t IJ, het Uiltje, Oersoep en vele andere. Daarnaast ben je voor Belgisch bier ben je ook bij Drank van de Meisjes op het juist adres.

Naast Nederlands en Belgisch bier is er bier uit het Verenigd Koninkrijk, Amerika, Duitsland en enkele andere landen te vinden. Boven elk rek staat aangeduid waar het vandaan komt, wat het makkelijker maakt om een goed bier te vinden.

Over drank van de meisjes

De winkel bevindt zich aan de Oeffeltseweg 2 in Haps.

Van dinsdag tot en met donderdag is de slijterij geopend van 09.00-12.30 uur en van 13.15 – 18.00 uur. Op vrijdag kun je er terecht van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag openen de deuren van 09.00 tot 16.00 uur. Op maandag en zondag is de slijterij gesloten.

Seizoensgebonden bier

In het voorjaar heeft  de Drank van de Meisjes een ‘tafel’ vol met Lente bokbier. In de herfst is er een goed aanbod van Herfst bokbier. Zo tegen het einde van het jaar krijgen de kerstbieren de aandacht.

Proeverijen bij Drank van de Meisjes

Zo nu worden er proeverijen georganiseerd. Tijdens de reguliere openingstijden is dan het mogelijk om bier te proeven, al dan niet in combinatie met spijs.

Ik heb helaas nog niet de mogelijkheid gehad om dit bij te wonen. Wellicht dat dit in de toekomst zeker gaat gebeuren.

Conclusie

Voor mij bevindt de slijterij zich op rijafstand, waardoor ik er regelmatig kom om een nieuwe voorraad speciaalbier in te slaan.

De prijzen voor bier zijn zeer gevarieerd. Gemiddeld zijn de toegankelijkere bieren tussen de 2 en 3 euro de fles, wat een bezoek financieel niet al te pijnlijk maakt.

Door het snel wisselende aanbod en de goede vibe is deze slijterij zeker een bezoek waard. Wil je meer weten over Drank van de Meisjes? Ze hebben een website.


Geef een reactie