Schuim magazine

Schuim magazine

Op instagram zag ik afgelopen jaar een foto van een nieuw uit te komen magazine voorbijkomen. Een magazine dat gaat over bier met de naam Schuim Magazine.

Deze foto trok mijn interesse. Ik ben namelijk naar de website van het magazine gegaan om het te bestellen. Hierna was het een kwestie van afwachten tot ik het nummer zou gaan ontvangen.

Eerste indruk van Schuim Magazine

Mijn geduld werd enkele dagen later beloond: De envelop met het magazine was gearriveerd. Bij het openen van de envelop viel me gelijk op hoe degelijk het tijdschrift eruit ziet: kleiner dan het gemiddelde tijdschrift en gedrukt op stevig mat papier. 100 pagina’s vol teksten over bier en dat afgewisseld met mooie foto’s.

Tijdens het bladeren had ik gelijk het het idee dat Schuim Magazine een onafhankelijk gemaakt blad is. De artikelen lijken met passie geschreven en zijn bovendien voorzien van schitterende foto’s.

Inhoud

In het blad wordt kort aandacht gegeven aan een aantal thuisbrouwers. Er is een recept te vinden dat bier gebruikt als ingrediĆ«nt. Elke editie lijkt een bepaald thema te hebben. In de eerste editie komen meerdere ‘feit’ pagina’s voorbij die gaan over hop.

Interview met Kees Bubberman van Brouwerij Kees in Schuim Magazine

Een van de meest fascinerende onderdelen vind ik de reportage of het interview met een brouwerij. Dit stuk wordt afgesloten met het onderdeel bierproeven. In dit onderdeel zijn een aantal bieren van de desbetreffende brouwerij geproefd door twee ervaren bierkenners.

Conclusie

De eerste editie van Schuim Magazine is in mijn ogen zeker geslaagd. Het smaakt net als speciaalbier naar meer.

Ik zou het niet erg vinden als ze het aantal pagina’s van 100 naar 150 pagina’s zouden ophogen.

Inmiddels zijn er drie edities uitgebracht boordevol bieronderwerpen. Ik kan niet wachten tot de vierde uitkomt.

Als je liefhebber bent van (speciaal) bier dan kan ik het magazine zeker aanbevelen. Het blad wordt elk kwartaal uitgebracht en kost 9,95 euro.

Wil je meer weten of het tijdschrift bestellen, bezoek dan de website van Schuim Magazine. Mocht je op zoek zijn naar een alternatief, dan is er Bier! Magazine.


Geef een antwoord