Leer alles over het zelf brouwen van bier

Jopen – Maria Magdalena #6

| geschreven door Andy Meerwaldt

De zesde batch van de Jopen Maria Magdalena is gebrouwen met Citra en Mosaic Hop. Het bier is net als de voorgaande batches een Black IPA.

De bieren van Jopen zijn altijd goed te drinken. Zo dronk ik eerder al de Mooie Nel IPA en het bitterzoet verlangen.

Er zijn dus al vijf batches van de Maria Magdalena vooraf gegaan. Ik gok dus ergens dat deze met andere hoppen gebrouwen zijn. Deze batch is zoals gezegd gebrouwen met Citra en Mosaic hop en het alcoholpercentage is op % uitgekomen.

Proefnotities

Het bier is mooi donker, tegen het zwarte aan. Tegen het licht gehouden is een mooie bruine gloed te zien. De schuimkraag is stevig en crème tot licht bruin kleurig.

In de neus is de Maria Magdalena fruitig. Ik neem vooral mango, ananas en citrustonen waar. Op de achtergrond is hij lekker moutig. Ten slotte ruik ik een licht karamel achtige geur en iets bloemigs.

Dan de smaak. Citrus, fruitig en bloemig. Ik proef de rogge goed terug. Verder is hij licht aards van smaak. Het bier heeft een volle smaak. Ook vind is hij moutig en heeft het een gerookte/gebrande smaak.In de nasmaak vind ik hem vrij bitter.

Conclusie

Ik vond deze Maria Magdalena zeer smaakvol en ben dan ook reuze benieuwd naar batch nummer 7, als deze ooit mag uitkomen. Qua bierstijl vond ik het interessant om weer eens een black ipa te drinken. Onlangs heb ik zelf een black IPA gebrouwen, het recept hiervan zal ik binnenkort eens gaan delen.

Jopen – Maria Magdalena

8.1
7.8

Zicht

8.0

Geur

8.5

Smaak

Pluspunten

  • Erg fijn donker bier!

Geef een reactie