Leer alles over het zelf brouwen van bier

Kerel – Grapefruit IPA

| geschreven door Andy Meerwaldt
Kerel - Grapefruit IPA

Zo dit keer proef ik de Kerel Grapefruit IPA. Mijn derde bier van de Belgische brouwerij VBDCK.

Waar ik eerst alleen de flesjes kende van social media, heb ik nu alweer een derde bier mogen drinken van brouwerij VBDCK uit België.

Eerder dronk ik namelijk de Kerel IPA en de Kerel Dark IPA. Dit maal is het de beurt aan de Grapefruit IPA. De grapefruit IPA is een niet al te zware IPA, het alcoholpercentage ligt op de 4,5%.

Proefnotities

Het bier is goudblond tot lichtkoper van kleur. Heeft heeft veel koolzuur en een fijne witte schuimkraag.

In de neus vind ik hem gistig. De grapefruit bevindt zich subtiel op de achtergrond. Het bier heeft een licht zoete geur met een vleugje citrus. Ik vind hem niet super uitgesproken.

De eerste slok. Ik vind hem fruitig en bitter tegelijkertijd. Grapefruit is goed te herkennen en het overheerst niet. Vind hem goed in balans. In de nasmaak ook weer de grapefruit. Verder vind ik hem aards in smaak en heeft het bier een licht zoetje. Ik vind het een frisse IPA.

Conclusie

De Kerel Grapefruit IPA heeft qua smaak alles wat je verwacht: bitter en fruitig en de grapefruit brengt het goed in balans. In de neus had ik hem iets meer uitgesproken verwacht, maar dat maakt hij qua smaak wel weer goed. Gewoon een goede frisse IPA.

Kerel – Grapefruit IPA

7.1
7.0

Zicht

7.0

Geur

7.4

Smaak

pluspunten

  • De grapefruit is in mijn ogen lekker subtiel

Minpunten

  • In geur niet erg uitgesproken voor een IPA

Geef een reactie