Hopblog.nl

Leer alles over het zelf brouwen van bier

De Juicebox Hero van Brouwerij Oersoep uit Nijmegen.

Oersoep – Juicebox Hero

De Juicebox hero van Oersoep is een Sour Pale Ale met een alcoholpercentage van 3,9%. Okay, een Pale Ale met iets zuurs. Ik ben benieuwd wat ik daarvan mag verwachten…

Ik kende Oersoep wel van de zure kant. Het ene zure bier kan we wat beter bekoren dan het andere. Om deze reden was ik wat huiverig voor deze Juicebox Hero. Want een Pale Ale is meestal wel lekker, maar een Sour Pale Ale is waarschijnlijk zuur.

Wat de brouwerij in feite heeft gedaan is twee bieren samengevoegd (blenden). Een Pale Ale en een Kettle Sour. Aan deze kettle sour is een grote hoeveelheid bramen en frambozen toegevoegd.

Als ik het goed heb begrepen is een Kettle Sour niet meer dan een Sour gebrouwen op RVS waar een wilde gist aan toegevoegd is. In dit geval de huiscultuur van melkzuurbacterien uit de Wild at Heart foeder van Oersoep.

Proefnotities

In het zicht is deze erg troebel en roze van kleur. Ik zie veel bezinksel in het bier, dat blijft dwarrelen door het vele koolzuur. De schuimkraag is wit en grof.

In de neus ruik ik veel citrus. Verder is het bier fruitig en zurig. Tevens neem ik donker fruit waar. Dit zijn de bramen en frambozen natuurlijk.

De Juicebox Hero heeft iets aparts in de smaak. Hij is citrusachtig en zurig tegelijk. Het doet me een beetje denken aan zure kauwgomballen van vroeger. Verder kan ik een subtiel bittertje waarnemen.

Conclusie

Dit bier is misschien goed uitgevoerd en voor iedereen die van zuur bier houdt kan ik hem van harte aanbevelen. Echter is het qua smaak niet helemaal mijn ding.

Daarnaast had ik vrij veel bezinksel in het bier, dit maakte mijn beleving er niet beter op en heeft wellicht invloed gehad op de smaak.

Overigens heeft Oersoep niet alleen zure bieren. Onlangs heb ik de Freewheel geprobeerd en dit vond ik echt een lekker bier.

Oersoep – Juicebox Hero

6.6
6.0

Zicht

6.5

Geur

7.2

Smaak

pluspunten

  • Mooi van kleur
  • Citrus, zurig en fruitig

Minpunten

  • Vrij veel bezinksel in het bierGeef een reactie